ÖDÜL AVCISI 2021 SERİSİNİ KEŞFEDİN

Erken Hasat

En değerli zeytinyağını üretebilmek için zeytinler daha yeşilken eylül ve ekim aylarında toplanır ve toplandığı gün sıkılır. Bu sayede en yüksek meyve aroması ve polifenol değerlerine ulaşılabilir. Erken hasatta zeytinler tam yağlanıp olgunlaşmadığından, yağ elde edebilmek için normal hasada göre çok daha fazla zeytin kullanılmalıdır.

Soğuk Sıkım

Zeytinyağının lezzetini, kokusunu ve besin değerlerini korumak için sıkım sırasında kullanılan suyun sıcaklığı maksimum 26 °C (derece santigrat) olmalıdır. Buta Assos olarak kullandığımız Mori-Tem teknolojisinde suyun sıcaklığı bilgisayar kontrolünde ayarlanır.

Natürel Sızma Zeytinyağı

Hiçbir kimyasal kullanmadan özenle yetiştirdiğimiz zeytinlerimizin toprağa değmeden hasat edilip aynı gün sıkılmasıyla elde edilen zeytinyağı Natürel Sızma olarak adlandırılır. Natürel sızma zeytinyağının asitlik derecesi 0.8’den düşük olmalıdır.

Yüksek Polifenol

Polifenoller meyvelerde ve bitkilerde bulunan, antioksidan özelliği gösteren bileşiklerdir. Özellikle aç karnına içilen zeytinyağı, vücut tarafından yüksek emilim gösterir ve vücudun maksimum polifenol alması sağlanır. Zeytinyağından en yüksek polifenolü elde etmek için en kaliteli zeytinleri soğuk sıkım tekniğiyle işliyoruz ve özel depolarımızda ısı ve ışıktan uzak bir şekilde bekletiyoruz.

Buta Assos Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Sızma Zeytinyağı

Erken Hasat Soğuk Sıkım Yüksek Polifenollü Natürel Sızma Zeytinyağı. Doğal zenginliği ve yumuşak iklimiyle bilinen Assos’un bereketli topraklarında yetiştirdiğimiz Ayvalık türü zeytinlerimizden elde edilmiştir. Kendine has çağla, yeşil elma, beyaz çiçekler, enginar ve karabiber kokularına sahiptir. 

Buta Assos Ayvalık Premium Sınırlı Üretim Zeytinyağı

Erken Hasat Soğuk Sıkım Yüksek Polifenollü Natürel Sızma Zeytinyağı. Doğal zenginliği ve yumuşak iklimiyle bilinen Assos’un bereketli topraklarında yetiştirdiğimiz Ayvalık türü zeytinlerimizden elde edilmiştir. Polifenol değeri 568,2 olarak tespit edilmiştir. Kendine has Ege otları, turp otu, taze badem, taze ceviz, karabiber ve rezene kokularına sahiptir.

Buta Assos Ayvalık Filtresiz Erken Hasat Soğuk Sıkım Sızma Zeytinyağı

Erken Hasat Soğuk Sıkım Yüksek Polifenollü Natürel Sızma Zeytinyağı. Doğal zenginliği ve yumuşak iklimiyle bilinen Assos’un bereketli topraklarında yetiştirdiğimiz Ayvalık türü zeytinlerimizden elde edilmiştir. Kendine has çağla, yeşil elma, beyaz çiçekler, enginar ve karabiber kokularına sahiptir. Filtresiz sıkım yapıldığı için yoğun kıvamlı ve yüksek aromalıdır.

DAHA FAZLASINI ÖĞREN

SIFIR ATIK ÜRETİM TESİSİ

Sıfır atık, atık malzemelerin geri dönüşüm aracılığı ile değerlendirilmesi, atığa sebep olan etkenlerin gözden geçirilmesi ve israfın önüne geçirilmesini hedef koyan atık yönetim felsefesinin tanımıdır. Buta Assos zeytinyağları üretim tesisimizde sıfır atık prensibini uyguluyoruz.