Buta Assos gurme zeytin artık sofralarınızda!
Doğal yöntemlerle işlenerek elde edilen sofralık zeytini tüketebildiğiniz en acı/buruk haliyle tercih edin! Neden mi?
-Fonksiyonel gıda özelliğini kaybetmesin diye.
-İşlenmemiş/ham zeytinde bulunan fenolik antioksidan maddeleri en yüksek düzeyde muhafaza etsin diye.
-Vücudunuzda bulunan ve yaşlanmaya neden olan serbest radikalleri bağlayarak işlevsiz hale getirsin diye.
-Zeytinin raf ömrü üzerine olumlu etki göstersin diye.
-Zeytinin duyusal karakteristiğini oluştursun diye.
-Doğal işleme teknikleri ile üretilere, zeytindeki fenolik madde miktarı en yüksek düzeyde kalsın diye.
Buta Assos gurme yeşil zeytinin kalite kriterleri:
-Hasat öncesi: özenli meyve seçimi,
-Hasat sırası: doğru hasat zamanı, doğru hasat yöntemi, doğru taşıma ve depolama,
-Hasat sonrası: boylama ve ayıklama işlemi ardından uygulanan doğal işleme yöntemleri ile gerçekleşir.
Sofralık zeytinde kalite kriterleri; görünüş, renk, acılık, meyve etinin çekirdeğe oranı, uygun yağ oranı, şeker miktarı, meyve sertliği, meyve etinin çekirdekten kolay ayrılması ve meyve kabuğu elastikiyeti.
Zeytinlerinizi tüketmeden önce, onları sudan geçirip üzerine Buta Assos zeytinyağı gezdirin. Ardından, damak zevkinize göre baharatlar ve taze limon suyu ekleyerek sofranızda eşsiz bir lezzet ve sağlık elde edebilirsiniz
Afiyet Olsun!